Takaisin

Jaostolle uusi puheenjohtaja 1.1.2019

Jaoston puheenjohtajan valinta tehtiin jaoston syyskokouksessa 25.10.2018 

Tervehdys kaikille,

Tässä lyhyesti itsestäni:

Olen tehnyt oman elämäntyöni Puolustusvoimien palveluksessa. Päätin yli 30 vuoden palvelukseni viime vuonna ja siirryin Hätäkeskuslaitoksen palvelukseen. Hätäkeskuslaitoksessa toimin johtokeskuksessa sisäisen turvallisuuden tilannekuvan parissa ja autan ulkomailla vaikeuksiin joutuneita Suomen kansalaisia.

Olen ollut Sipoolaisessa jalkapallossa mukana vuodesta 2001 alkaen, jolloin omat lapseni alkoivat harrastamaan lajia. Olen ollut kahden ikäluokan ja neljän joukkueen toiminnassa mukana isänä (13 v), rahastonhoitajana (2 v) ja joukkueen johtajana (5 v). Aktiivisin vaihe toiminnassani kentän laidalla päättyi vuoden 2014 vaihteeseen lasten kasvaessa aikuisiksi ja heidän siirryttyään elämässään seuraavaan vaiheeseen.  Näiden vuosien aikana olen toiminut myös Sipoolaisten koulujen vanhempainneuvostoissa 11 vuoden ajan useiden koululuokkien edustajana.

Vuoden 2014 alusta olen ollut aktiivisesti mukana enemmänkin pöydän ääressä ylläpitämässä ja kehittämässä Sipoolaista jalkapalloa sekä edustamassa seuraamme myös seuran ulkopuolella:

  1. Toimin nyt SV:n keskushallituksessa SVHalli Oy:n edustajana
  2. Toimin nyt SVHalli Oy:n hallituksen puheenjohtajana
  3. Toimin nyt Palloliiton Uudenmaan piirin kurinpitovaliokunnan jäsenenä

Tällä hetkellä ohjauksessani laaditaan koko SV:n seuralle strategiaa, jonka pohjalta seuran toimintaa pyritään kehittämään 2020-luvun mahdollisuuksiin ja haasteisiin.

Toiminta jalkapallon ja seuratoiminnan parissa on ollut antoisaa ja mielenkiintoista.


Tässä muutamia ajatuksiani jalkapallojaoston toiminnasta, joita haluan tuoda esille tässä vaiheessa:

Kaikki toiminta lähtee tarpeesta.  Se näkyy lasten ja nuorten ja toki aikuistenkin haluna harrastaa jalkapalloa omalla tavallaan. Ilman tarvetta ei ole mitään syytä järjestää ja organisoida minkäänlaista toimintaa.

Toiminta on organisoitava ja se tarvitsee paljon aikuisten ja nuortenkin panosta. Tämä näkyy runsaana vapaaehtoistyönä seurassamme. Kaikkea tekemistä ei kuitenkaan voi jättää vapaaehtoisten harteille vaan tiettyihin tehtäviin on palkattava henkilöstöä. Mikan, Aavon ja Antin ammattitaidolla ja tuella kaikkien meidän vapaaehtoisten on helpompi olla mukana seuratyössä. Kunnioitan jokaisen henkilön seuran eteen tekemää työtä.

Olosuhteilla on osaltaan ratkaiseva merkitys harrastamiseen. Ne meillä ovat hyvässä kunnossa. Oma juniorihalli, ensi vuonna valmistuva Söderkullan kenttä ja muut kunnan nurmikentät. Pelaaminen ja harjoittelu hiekalla on Sipoossa historiaa. Vuorojaossa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan eri ikäryhmien erilaiset tarpeet. Ottelut pelataan pääsääntöisesti nurmella tai tekonurmella. Tästä on hyvä jatkaa.                          

Harrastuksen kustannukset on muistettava laskea ja niiden on mahdollistettava kaikkien mukanaolo. On varmistettava erilaisten seuratoiminnan tukien ja avustusten hakeminen toiminnan kustannusten alentamiseksi ja samalla pyrittävä pitämään oman toiminnan kustannukset kurissa.

Asiallinen keskustelu on aina hyväksi toiminnalle ja sen kehittämiselle. Kun keskustelun jälkeen tehdään päätökset, niin niiden takana on kaikkien hyvä olla ja on oltava. Muuten organisoitu seuratoiminta hämärtyy ja yhtenäinen tekeminen esim strategian toteuttaminen ei onnistu.
  
Viestintä ei ole ollut jalkapallojaoston onnistunein asia, mutta ei sitä ole huonostikaan hoidettu. Kun jaoston jäsenet osallistuvat kokouksiin ja siellä käytäviin keskusteluihin sekä lukevat pöytäkirjat, niin pysyy jo aika hyvin tilanteen tasalla. Tässä olisi hyvä kehityskohde jalkapallojaostolle – Viestintä kuntoon ennen vuoden 2019 kesälomia. Kevennys: Viestintä ei onnistu koskaan, aina kerrotaan liian paljon tai liian vähän asioita tai jos kerrotaan sopiva määrä, niin aihe on väärä.

Jalkapallojaoston toiminnassa on tapahtunut valtava muutos viimeisen vuosikymmenen aikana ja ennen kaikkea viiden viimeisen vuoden aikana. Muutosten takana on pitkälti ollut sama henkilö eli Sandströmin Make. Make on tuonut oikeanlaista tekemisen meininkiä. Hän on ideoinut, valmistellut, suunnittelut ja johtanut tekemistä monella foorumilla. Maken laaja-alainen ammattitaito ja tietämys jalkapallosta sekä seuratoiminnasta on hyödyttänyt seuraamme erinomaisesti. Näin sen pitää ollakin eli seuratoiminnan on seurattava aikaansa ja osaavat henkilöt tuovat osaamisensa seuran käyttöön. Ei voida elää menneisyydessä, koska silloin emme vastaa tarpeeseen. Maken siirtyessä nyt uusiin haasteisiin, tästä on hyvä jatkaa tähtiseurastatuksen mukaista laatutoimintaa. Makelle kiitos.

Olli Kansikas  ( 040-7505963)

 

 

Kirjoitettu: 26/10/2018