Joukkueen säännöt

Joukkueen säännöt

SV P-08 - meidän yhteinen joukkue!

SV P-08 -joukkue on lasten vanhempien perustama ja sen toimintaa ylläpidetään talkooperiaatteella yhteisvastuullisesti kaikkien lasten vanhempien toimesta.

Sibbo Vargarnan jalkapallojaosto auttaa juniorijoukkueiden vastuuhenkilöitä hallinnollisissa asioissa sekä vastaa valmentajakoulutuksen kuluista.

SV08:n harjoittelumaksut ohjautuvat kenttä- ja salivuokriin, harjoitteluvälineisiin, turnausmaksuihin ja Sibbo Vargarna ry:n jaostomaksuihin.

Jotta toimintamme tarjoaisi parhaat puitteet lapsillemme, olemme yhdessä luoneet joukkueellemme pelisäännöt. Säännöt tarkastetaan ja tarvittaessa päivitetään vanhempainkokouksessa. Jokaisen lapsen sekä vanhemman tulee sitoutua näihin yhteisiin pelisääntöihin. Lukekaa säännöt huolellisesti ja ajatuksella, sekä keskustelkaa niistä lapsenne kanssa, jotta hänkin ne ymmärtää. Joukkueen jäsenyys ja osallistuminen tapahtumiin edellyttävät sääntöjen hyväksymistä.

Pelaajien pelisäännöt

Vanhemmat käyvät nämä säännöt läpi lapsen kanssa sekä huolehtivat oman lapsensa osalta, että niitä noudatetaan harjoituksissa ja peleissä

 • Keskityn harjoituksissa ja peleissä pelaamaan ja harjoittelemaan, en pelleilemään ja painimaan. Jatkuvasta häiritsevästä käytöksestä seuraa jäähy. Jos jäähyn jälkeen lapsen käytös ei muutu, toisen jäähyn sijaan harjoitukset päättyvät.
 • Kuuntelen ja noudatan ohjeita.
 • Tulen ajoissa harjoituksiin, jotta pääsemme kaikki heti treenaamaan kun harjoitusvuoro alkaa.
 • Tulen peleihin ajoissa, eli 45 minuuttia ennen alkua. Myöhästyminen voi vaikuttaa peliin osallistumiseen. Ilmoitan myClub-palvelun kautta viimeistään viikkoa ennen peliä osallistumisestani.
 • Meillä kaikki pelaa!
 • Käyn myös säännöllisesti harjoituksissa. Pidän huolta, että liikun tarpeeksi ja säännöllisesti myös jalkapalloharrastuksen lisäksi.
 • Iloitsen onnistumisista, myös kaverin onnistumisesta. Kannustan ja rohkaisen kaikkia pelikavereita, ja myös vastustajia.
 • Jalkapallo on joukkuelaji. Jos pelimme ei joskus suju, en syyttele ja hauku siitä pelikavereita, pelinohjaajaa tai vastustajaa.
 • En kiroile enkä riehu.
 • Huolehdin itse (yhdessä vanhempieni kanssa), että minulla on asialliset ja hyväkuntoiset varusteet (pallossa ilmaa, kengän nauhat HYVIN kiinni, juomapullo täynnä vettä). Muistan myös ottaa varusteet mukaani, kun lähden kotiin treeneistä ja peleistä.
  Jos minun täytyy poistua harjoituksista ennen harjoitusten loppua, ilmoitan siitä valmentajalle.

Lasten vanhempien ja joukkueen vastuuhenkilöiden omat pelisäännöt

 • Luomme yhdessä mukavan ilmapiirin, jossa lapsemme voivat harrastaa hyvässä kaverihengessä ja kehittyä yksilöinä ja jossa ikäluokkamme kehittyy yhtenäiseksi ryhmäksi.
 • Lapsen ei pidä tulla harjoituksiin, ellei hän vielä pysty keskittymään valmentajien antamaan opastukseen ja harjoittelemiseen. Vanhempien tulee ensisijaisesti itse arvioida lapsensa henkinen valmius osallistua joukkueurheiluun. Lapselta ei tule vaatia liikoja tai liian aikaisin.
 • Lapsen, joka häiriköi tai ei pysty toimimaan ryhmän mukana muiden pelaajien harjoittelua ja kehittymistä häiritsemättä, voi valmentaja tarvittaessa ohjata sivuun jäähylle. Jos jäähyn jälkeen lapsen käytös ei muutu, toisen jäähyn sijaan lapsen harjoitukset päättyvät. Harjoittelua voi jatkaa, kun sille on edellytykset.
 • Jokaisella pelaajalla on lähtökohtaisesti tasavertainen mahdollisuus osallistua harjoituksiin ja peleihin(*.
 • Peleissä kaikki pelaa(*.
 • Tarjoamme urheilun kautta pelaajille kasvattavia kokemuksia ja elämyksiä. Pidämme myös huolta, että lapsi liikkuu tarpeeksi myös ohjatun jalkapalloharrastuksen lisäksi (suositus: liikuntaa vähintään kaksi tuntia päivässä)
 • Muistamme, että jalkapalloharrastus on lapsen oma juttu. Kannustamme lastamme ja muiden lapsia, mutta muistamme olla myös vaatimatta liikaa. Emme moiti ketään pelaajaa henkilökohtaisesti. Karjuminen kentän laidalla ei kuulu lasten jalkapalloon.
 • Opastamme esimerkillämme lapsia käyttäytymään asianmukaisesti omia joukkuekavereita, vastustajia ja pelinohjaajia kohtaan.
 • Emme tupakoi emmekä esiinny päihteiden vaikutuksen alaisena lasten ja aikuisten yhteisissä tilaisuuksissa.
 • Tuomme pelaajat harjoituksiin ja peleihin ajoissa. Pelaajien tulee olla paikalla 45 minuuttia ennen ottelun alkua. Pelaajien myöhästymiset sotkevat koko joukkueen valmistautumista, joten osallistuminen peliin katsotaan tuolloin tapauskohtaisesti. Ilmoitamme myClub-palvelun kautta viimeistään viikkoa ennen peliä tuleeko/ ei tule pelaaja peliin. Myös valmentajat tulevat harjoituksiin ja peleihin ajoissa
 • Valmentajat päättävät ikäluokan pelaamiseen sekä harjoitteluun liittyvistä asioista. Pelikentällä ja harjoituksissa ohjeet pelaajille antavat valmentajat. Vanhemmat tukevat valmentajien työtä ja auttavat tarvittaessa harjoituksissa ja peleissä.
 • Vaihtopenkillä on vain joukkueen toimihenkilöt (valmentaja, huoltaja ja joukkuejohtaja) muut vanhemmat ovat katsomossa (yleensä kentän toisella puolella).
 • Vanhemmat ovat vastuussa lapsestaan myös harjoitusten ja pelien aikana! Vanhemman (tai sijaisen) tulee olla tavoitettavissa harjoitusten ja pelien ajan. Tilanteissa, joissa esimerkiksi lapsi loukkaantuu, poistetaan harjoituksista jatkuvan häiritsevän käytöksen vuoksi tai sään muuttuessa yllättäen erittäin huonoksi, on vanhemman pystyttävä huolehtimaan lapsestaan.
 • Harjoituksista ja peleistä tiedottaminen tapahtuu myClub-verkkopalvelun kautta. Jokaisen vanhemman tulee ensisijaisesti ilmoittaa lapsen osallistuminen harjoituksiin/peleihin ko. palvelussa riittävän ajoissa!

*) Ikäluokkamme pyritään jakamaan 2–3 tasoryhmään, aloittavat, harrastajat ja edistyneet. Harjoituksissa pyritään saamaan jokaiselle tasoaan vastaavaa opetusta ja harjoittelukavereita. Pyrimme myös harjoittelemaan yhtenä ryhmänä. Turnauksiin ja peleihin rakennamme joukkueet tasoryhmittäin tai sekajoukkuein riippuen järjestävän tahon säännöistä ja toiveista (mm. joukkue- ja pelaajamäärät, tasojako).

Harjoittelun ulkopuolisiin (vastustaja SV08-joukkueen ulkopuolelta) peleihin osallistumisen edellytyksenä on riittävä määrä harjoittelua ja kykyä keskittyä pelaamiseen (valmentajien tehtävä arvioida). Huom. pelaajalla on oltava voimassa oleva pelilisenssi päästäkseen peleihin.