Takaisin

Päivitetty tiedote koronaviruksen aiheuttamista toimenpiteistä

Olemme edelleen  haasteellisessa tilanteessa, vaikka liikkumisrajoituksia ollaankin jo vähän lieventämässä. Kukaan ei vieläkään pysty sanomaan, kauanko tämä tilanne jatkuu. On arvioitu, että taudin huippu olisi touko-kesäkuulla, mutta sekin on tällä hetkellä vain arvio. 

Maassa vallitsee edelleen poikkeusolot ja ne aiheuttavat paljon muutoksia meidän kaikkien jokapäiväiseen elämään monilla eri tavoilla. Taloudelliset vaikutukset kestänevät vielä pitkään senkin jälkeen, kun korovavirus tilanne on saatu hallintaan. 

Harjoitus- ja pelitapahtumien keskeytys jatkuu toistaiseksi maan hallituksen ohjeiden mukaisesti. Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti ja toimimme THL:n sekä muiden viranomaisten sekä Suomen Palloliiton suositusten mukaisesti.

Kun poikkeustilanne on ohi, pyritään toiminta käynnistämään heti, kun viranomaisohjeistus sen sallii.

Maksujen hoitamiseen ei ole uusia ohjeita, mutta jaostomaksujen maksuaikataulua tullaan jonkin verran muuttamaan:

• SV:n hallimaksuja ei ole laskutettu 12.3 jälkeiseltä ajalta, eikä laskutus käynnisty ennen kuin hallin käyttö on mahdollista.
• Suosittelemme joukkueita laskemaan talousarvionsa uudelleen sekä vähentämään jäsenten toimintamaksua mahdollisuuksien mukaan.
• Suosittelemme, että joukkueet eivät tilaa tällä hetkellä varusteita, ellei ole pakko esim. bonusten takia

• Jaostomaksut pyrimme keräämään seuraavasti: 3. erä, eräpäivä 15.6 ja 4. erä, eräpäivä 15.9

Tässä tällä hetkellä ajankohtaisia asioita

1. Jaoston toimintaan liittyvät esitykset, perustelut, kysymykset, vastaukset ja kommentit hoidetaan s-postilla mika.hannonen@gmail.com. Tämä siksi, että asiat saadaan dokumentoitua ja ne jäävät muistiin käsittelyä varten. Dokumentointi mahdollistaa asioihin palaamisen myös jälkikäteen. Sähköpostit käsitellään viikoittain ja tiedotetaan asioista.
2. Jaoston osalta taloudellisen tilanteen selvitys on valmistunut. Tarkastelimme tulot ja pakolliset menot, jotta saimme perusteita päätöksille. Jaoston syyskokouksessa hyväksytty budjetti ei tule sellaisenaan pitämään paikkaansa tulojen eikä menojen osalta. Toimenpide ehdotukset tullaan käymään läpi jaoston kokouksessa. 
3. Koko SV:n seuran osalta tarkastellaan samoja taloudellisia asioita, koska asiat ovat toisistaan riippuvaisia ja seurassa pyrimme yhtenäiseen linjaan. 

4. Avaamme jaostona avustuksen hakemisen niiden pelaajien osalta, joiden perhettä on kohdannut lomautus tai työttömyys koronavirus tilanteen johdosta. Avustus on tarkoitettu tukea tarvitseville. Lisäohjeita ja hakulomakkeen saatte joukkueenne jojolta. 
5. Muita ajankohtaisia palkatun henkilöstöllä työn alla olevia töitä ovat:
• Jaoston strategia
• Pelaajan urheilupolkua
• Taloudellisten perusteiden uusiminen ja toiminnan rahoitusmallien uusiminen, jotta perusteet, maksut ja suoritteet ovat läpinäkyviä ja helposti asianosaisten tarkasteltavissa
• Toimintasuunnitelma vuodelle 2021
• Budjetti vuodelle 2021
• Harjoituspankin materiaalinen päivittäminen ja uusien tekeminen juniorijoukkueille
• Jaoston sääntöjen uusiminen
6. Jojot pitävät yhteyttä joukkueidenne pelaajien vanhempien suuntaan ja tiedottavat asioista

7. Valmentajien tulisi olla yhteydessä pelaajiin ja kannustaa heitä omatoimiseen harjoitteluun. Palkatut valmentajat ovat lähettäneet viestiä ja ohjeistusta omatoimisesta harjoittelusta valmentajille. Myös jaoston nettisivulta valmennuksen alta löytyy vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun. 

8. Muistakaa viestinnän ohjeistus ja vastuut. Jojo-käsikirjasta on hyvä kerrata ne, jos ovat sattuneet unohtumaan.

Aika paljon isoja asioita ja osa pienempiäkin on tällä hetkellä työn alla ja paljon epävarmuutta aiheuttavia tekijöitä. Asiat saadaan hallintaan järjestelmällisellä tilanteen ja perusteiden selvittämisellä ja tekemällä päätökset ajan tasaisen tilannekuvan perusteella. Nyt tarvitaan yhteistyötä, yhteistä vastuunkantoa ja kestävyyttä kaikilta osapuolilta.

Yhteistyöterveisin,
Jaoston puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja

Kirjoitettu: 17/04/2020